KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Działo się ...

ZEBRANIA I WARSZTATY Z RODZICAMI:

WRZESIEŃ 2019

05.09.2019 r. odbyło się zebranie organizacyjne z rodzicami.

GRUDZIEŃ 2019

15.12.2019 r. spotkanie wigilijne

 WYDARZENIA GRUPY...

WRZESIEŃ

24.09.2019 r. odbyła się wycieczka do ZOO w Borysewie. Dzieciom najbardziej podobały się białe lwy i białe tygrysy bengalskie, najzabawniejsze okazały się surykatki, a najgroźniejsze krokodyle.

PAŹDZIERNIK

21.10.2019 r. odbyło się spotkanie z weterynarzem. Pan technik weterynarii opowiedział dzieciom o tym jak należy opiekować się pieskami, czym należy je karmić oraz jak zapewnić im dobre warunki.

29.10.2019 r. dzieci udały się do kina TOMI na przedstawienie teatralne „Królewna Lodu”.

LISTOPAD

04.11.2019 r. odbyło się spotkanie z policjantami, na którym dzieci utrwaliły wiedzę na temat bezpiecznego zachowania się na drodze.

13.11.2019 r. dzieci wybrały się na wycieczkę do Muzeum Manufaktura w Łodzi na warsztaty „Jedzie pociąg z bawełną”, na których poznały cykl produkcyjny tkaniny bawełnianej.

25.11.2019 r. dzieci przyszły do przedszkola ze swoimi ulubionymi misiaczkami aby uczcić Dzień Pluszowego Misia.

26.11.2019 r. w ramach realizacji metody projektu dzieci wybrały się do sklepu zoologicznego „Robaczek” . Poznały tam specjalną karmę dla piesków i wszystkie niezbędne akcesoria potrzebne do opieki nad tymi sympatycznymi zwierzaczkami.

27.11.2019 r. w przedszkolu odbył się Przegląd Tańców Ludowych, podczas którego dzieci zaprezentowały śląski taniec „Trojak”

28.11.2019 r. gościliśmy w przedszkolu instruktorów tańca z Klubu Fitness SHAPE, którzy zachęcali nas do zdrowego trybu życia – właściwego odżywiania się i ruchu. A potem wszyscy wesoło zatańczyły taniec ZUMBA.

GRUDZIEŃ

10.12.2019 r. „Jeżyki” brały udział w Przeglądzie Kolęd, który odbył się w Miejskim Ośrodku Kultury. Wykonały tam kolędę „Dzisiaj w Betlejem”.

12.12.2019 r. dzieci udały się do Muzeum Miasta Pabianice na warsztaty „Bożonarodzeniowe zwyczaje”. Poznały tam wiele ciekawych tradycji świątecznych i własnoręcznie wykonały aniołka na choinkę.

16.12.2019 r. na klasową wigilię przybyli nasi rodzice, którzy ze wzruszeniem słuchali naszych wierszy i piosenek i głośno bili brawo podczas naszych występów.

18.12.2019 r. gościliśmy w przedszkolu Mikołaja, który wręczył nam piękne prezenty i wesoło się z nami bawił.

19.12.2019 r. dzieci wybrały się do zaprzyjaźnionej Szkoły Podstawowej Nr 3 na przedstawienie „Jasełka” w wykonaniu uczniów klasy III.