KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Działo się ...

ZEBRANIA I WARSZTATY Z RODZICAMI
 WYDARZENIA GRUPY…

 

Jesień to dla Poziomek bardzo radosna pora roku. Mimo, iż skończyły się wakacje, aura czasem bywa kapryśna a dni stają się krótsze nas humory nie opuszczają. Oto skrót jesiennej aktywności grupy Poziomki:


Wrzesień to miesiąc integracji i wspólnej zabawy, gdyż do naszej grupy dołączyli trzej nowi chłopcy. Jeszcze raz witamy Was serdecznie w naszej społeczności. Dzięki sprzyjającej pogodzie udało nam się odbyć zaległą wycieczkę do Zoo Safari w Borysewie. Nasz zachwyt wzbudziły lwy, tygrysy, żyrafa i wiele innych zwierząt zamieszkujących tamtejsze zoo. Duża atrakcją był także sam przejazd kolejką.

Oprócz tego podjęliśmy kilka ważnych tematów m.in. bezpieczeństwo w ruchu drogowym. Zapoznaliśmy się z zasadami poruszania się po drogach, odbyliśmy wycieczkę na skrzyżowanie oraz do Komendy Policji, gdzie utrwaliliśmy swoją wiedzę i w praktyce sprawdziliśmy swoje umiejętności.
Jesień to oczywiście owoce i warzywa.

U Poziomek nie zabrakło także zabaw o tej tematyce. Zapoznawaliśmy się z ich wyglądem, nazwami oraz smakiem. Udało się nam zorganizować owocową ucztę, dzięki której nawet największe niejadki nabrały ochoty do konsumowania tych bomb witaminowych.

Aby włączyć w życie naszej grupy rodziców zorganizowaliśmy też spotkanie warsztatowe pt. „Owocowo – warzywne Cudaki”. Naszym celem było tym razem  przygotowanie kukiełek  z wykorzystaniem dużej ilości  warzyw i owoców. Przygotowanie Cudaków poprzedziły zabawy z globalnego czytania. Poziomki miały okazję zaprezentować swoje umiejętności przed bliskimi. Zdziwienie i zachwyt malujący się na ich twarzach dały nam dużo satysfakcjiJ Pomysłowość w produkcji owocowo – warzywnych postaci przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Dziękujemy uczestnikom spotkania za zaangażowanie i wspólnie spędzony czas.

Listopad upłynął nam na zgłębianiu wiedzy na temat drzew, ich liści i owoców. Na pomoc przybyły nam absolwentki naszego przedszkola, aktualnie uczennice klasy II SP Nr 3, które dzięki zabawom badawczym przybliżyły nam tajemnice świata przyrody. Wytłumaczyły Poziomkom kilka reguł matematycznych i pomogły je przećwiczyć na naturalnych liczmanach typu: kasztany, żołędzie i szyszki. Dziękujemy Wam starsze koleżanki za cenną naukę.