KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Z życia przedszkola...

ROK 2017/2018

12.09. 2017 r.– odbyła się Audycja Muzyczna „Zaczarowana pięciolinia”.

14.09. 2017 r. – najstarsze grupy przedszkolaków uczestniczyły w całodniowej wycieczce do gospodarstwa agroturystycznego „Michałówka” w Woli Czarnyskiej. Dzieci uczyły się rozróżniać ziarna zbóż, miały możliwość zobaczyć dawne narzędzia rolnicze, karmiły też zwierzęta znajdujące się w domowym zoo. Największą jednak atrakcją okazał się przejazd traktorem z przyczepą nad pobliska rzekę.

18.09.2017 r. – odwiedził dzieci Teatr Kukiełkowy z przedstawieniem „Krowa Kłamczucha”.

10.10.2017 r. – w ramach Audycji muzycznej dzieci uczestniczyły w spotkaniu  „Na ustniku sobie gram”.

11.10.2017 r. – z zapartym tchem dzieci śledziły los bohaterów przedstawienia kukiełkowego „Wilk i 7 koźlątek”.

25.10.2017 r. wszystkie dzieci w pięknych jesiennych strojach bawiły się na Balu u Pani Jesieni.

06.11.2017 r. – do przedszkola przyjechał teatrzyk z przedstawieniem „Profesor Pacyna”.

07.11.2017 r. – dzieci uczestniczyły w Audycji Muzycznej pt. „Ciach go smykiem”.

08.11.2017 r. – odbyło się Pasowanie na Przedszkolaka. Dzieci zaprezentowały swoje umiejętności recytatorsko – wokalne dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Po części artystycznej odbyło się przyrzeczenie a następnie Pasowanie na Przedszkolaka. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy otrzymał dyplom oraz słodki upominek.

24.11.2017 r. – bardzo uroczyście dzieci obchodziły Światowy Dzień Misia. Tego dnia każde dziecko przyszło do przedszkola ze swoim ukochanym misiem aby wspólnie z nim bawić się, tańczyć, śpiewać znane piosenki i słuchać bajek.

27.11.2017 r. – dzieci z wielką radością obejrzały teatrzyk „Żabi Królewicz”

28.11.2017 r. – Audycja muzyczna „Pod świerkową gałązką”.

30.11.2017 r. – przedszkolaki chcące poznać swoją przyszłość odwiedzały kolejne komnaty, by wywróżyć sobie, co je wkrótce spotka i kim zostaną w przyszłości. W ten sposób dzieci bawiły się podczas Andrzejek.

14.12.2017 r. – do przedszkola przybył Mikołaj, który wręczył dzieciom prezenty i zaprosił je do wesołej zabawy.

09.01.2018 r.  - Audycja muzyczna „Bal Arlekina”.

11.01.2018 r. dzieci obejrzały teatrzyk „O Michałku Nieśmiałku i piesku Igorku”.

17.01.2018 r.– przedszkolaki gościły kolegów ze Szkoły Podstawowej Nr 13, którzy zaprezentowali piękne i wzruszające „Jasełka”.

18.01.2018 r. – do przedszkola przybyli przedstawiciele Klubu Seniora, aby bawić dzieci znanymi piosenkami i wierszami dziecięcymi.

26.01.2018 r.– odbył się w przedszkolu wielki Bal Karnawałowy, na którym tańczyły  wróżki, królewny, rycerze, biedronki, motylki.

13.02.2018 r. – Audycja muzyczna „Zaproszenie do tańca”.

 ROK 2018/2019

03.10.2018 r.BAL JESIENI

09.10.2018 r. AUDYCJA MUZYCZNA

26.10.2018 r. BALET KLASYCZNY „TAŃCE Z OPER”

01.10.2018 r. TEATRZYK „ŻABI KRÓL”

06.11.2018 r. AUDYCJA MUZYCZNA

29.11.2018 r. ANDRZEJKI W PRZEDSZKOLU

04.12.2018 r. AUDYCJA MUZYCZNA

06.12.2018 r. MIKOŁAJKI W PRZEDSZKOLU

14.12.2018 r  TEATRZYK „ŚWIĄTECZNE MARZENIA”

08.01.2019 r. AUDYCJA MUZYCZNA

14.01.2019 r BAL KRNAWAŁOWY

21.01.2019 r. AUDYCJA MUZYCZNA

08.02.2019 r. BALET KLASYCZNY „TAŃCE Z OPERETEK”

12.03.2019 r. AUDYCJA MUZYCZNA

15.03.2019 r. TEATRZYK „KONIK GARBUSEK”

29.03.2019 r. CZYTANIE PRZEZ STRAŻAKA BAJKI W RAMACH AKCJI CAŁA POLSKA CZYTA DZIECIOM

02.04.2019 r AUDYCJA MUZYCZNA

05.04.2019 r. BALET KLASYCZNY „CZARODZIEJSKI OGRÓD”

07.05.2019 r. AUDYCJA MUZYCZNA

17.05.2019 r. TEATRZYK „PRZYGODY PSA KLEKSA”

28.05.019 r. AUDYCJA MUZYCZNA „WAKACYJNE FIKU, MIKU”

03.06.2019 r „DZIEŃ DZIECKA” W PRZEDSZKOLU

04.06.2019 r. „BITWA WODNA” NA PLACU PRZEDSZKOLNYM

05.06.2019 r. „KINO” W PRZEDSZKOLU

06.06.2019 r.OGLĄDANIE PRZEDSTAWIENIA „KOT W BUTACH” W WYKONANIU DZIECI Z KÓŁKA TEATRALNEGO

07.06.2019 r. „OWOCOWY” PIKNIK NA PLACU PRZEDSZKOLNYM

13.06.2019 r. OGLĄDANIE PRZEDSTAWIENIA „KOPCIUSZEK” W WYKONANIU RODZICÓW I NAUCZYCIELI Z WARSZTATÓW TEATRALNYCH

18.06.2019r. ZAKOŃCZENIE PRZEDSZKOLA PRZEZ GRUPY NAJSTARSZE