KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozkład dnia

Godz. 6.00 – 8.10

  • Witamy dzieci w przedszkolu. Zabawy ruchowe, dydaktyczne i gry stolikowe. Zabawy tematyczne w kącikach zainteresowań. Czynności organizacyjne. Praca indywidualna i w zespołach. Obserwacja i czynności nauczyciela pod kątem diagnozy poziomu rozwoju dzieci.

Godz. 8.10 – 8.30

  • Czynności wdrążające do systematycznego dbania o higienę osobistą. Przygotowanie do śniadania.

Godz. 8.30 – 9.00

  • Śniadanie Gr.  I, II, III, IV, V, VIII

Godz. 9.00 – 9.30

  • Śniadanie Gr. VI, VII, IX, X, XI, XII.

Godz. 9.00 – 9.15

  • Zabiegi higieniczne, mycie zębów. Gr. I, II, III, IV, V, VIII

Godz. 9.30 – 9.45

  • Zabiegi higieniczne, mycie zębów. Gr. VI, VIII, IX, X, XI, XII.

Godz. 9.15 – 11.45

  • Zajęcia sportowe, gry i zabawy ruchowe w sali gimnastycznej i na powietrzu. Zabawy dydaktyczne i tematyczne. Obserwacje przyrodnicze, prace użyteczne: gospodarcze, porządkowe, ogrodnicze, itp. Zajęcia dydaktyczno – wychowawczo – opiekuńcze realizowane wg potrzeb i zainteresowań dzieci. Kształtowanie gotowości do nauki czytania i pisania. Spacery i wycieczki.

Godz. 11.15 – 11.30

  • Czynności związane z higiena osobistą. Przygotowanie do obiadu. Gr. I, II, III, IV, V, XII.

Godz. 11.45 – 12.00

  • Czynności związane z higiena osobistą. Przygotowanie do obiadu. Gr. VI, VII, VIII, IX, X, XI.

Godz. 11.30 – 12.00

  • Obiad - Gr. I, II, III, IV, V, XII.

Godz. 12.00 – 12.30

  • Obiad - Gr. VI, VII, VIII, IX, X, XI.

Godz. 12.00 – 12.15

  • Czynności związane z dbałością o higienę i kulturą osobistą. Gr. I, II, III, IV, V, XII.

Godz. 12.30 – 12.45

  • Czynności związane z dbałością o higienę i kulturą osobistą. Gr. VI, VII, VIII, IX, X, XI.

Godz. 12.15 – 14.25

  • Odpoczynek bierny (trzylatki)  i czynny związany z regeneracją sił psychofizycznych dzieci w tym: słuchanie bajek i muzyki relaksacyjnej.

Godz. 12.45 – 14.05

  • Zabawy konstrukcyjne, techniczne i tematyczne. Zajęcia i zabawy ruchowe w ogrodzie przedszkolnym. Czynności opiekuńcze, samoobsługowe i organizacyjne. Gry i zabawy dydaktyczne. Praca wyrównawcza w zespołach. Spacery i wycieczki.

Godz. 14.20 – 14.40

  • Przygotowanie do podwieczorku. Czynności samoobsługowe i opiekuńcze.
  • Podwieczorek Gr. III, IV, V, VI, VII, XII.

Godz. 14.40 – 15.00

  • Przygotowanie do podwieczorku. Czynności samoobsługowe i opiekuńcze.
  • Podwieczorek Gr. I, II, VIII, IX, X, XI.

Godz. 14.45 – 17.00

  • Zabawa dowolna. Praca indywidualna z dziećmi. Gry i zabawy dydaktyczne, konstrukcyjne, badawcze, manipulacyjne inspirowane przez dzieci i nauczyciela. Obserwacja i czynności nauczyciela pod kątem diagnozy dziecka.