KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajączki

 

zajączki
Foto Studio Tomasz Piskorski

 

GODZINY PRACY NAUCZYCIELEK GRUPY „ZAJĄCZKI"

Nauczycielki

Dni tygodnia

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Aleksandra Rękorajska

6:30-11:30

6: 30-11:30 (tygodnie parzyste)

11: 30-16:30 (tygodnie nieparzyste)

 

Joanna Pabisiak

11:30-16:30

11:30-16:30 (tygodnie parzyste)

6:30-11:30 (tygodnie nieparzyste)

 

Bogusia Szymczak- pomoc nauczyciela

8:00-16:00

 Grupa ZAJĄCZKI pracuje w godzinach: 6.30 – 16.30A

Od godziny 6.00 dzieci zbierają się w grupie „Niedźwiadki”
O godzinie 16.30 dzieci przechodzą do grupy „Jagódki”

Zajęcia dodatkowe:

Rytmika: poniedziałek – 11.30
Angielski: wtorek, czwartek

Posiłki:

Śniadanie: 9.00
Obiad: 12.00
Podwieczorek: 14.20

PRACA DOMOWA :)

 

Drogie dzieciaki !!!

Wykonajcie pamiętnik, album lub książeczkę, gdzie umieszczać będziecie wszystkie miłe chwile spędzone z rodziną.
Technika i format dowolny. (rysunki, wycinanki, zdjęcia itp)
Prosimy, aby prace wykonywały dzieci.
Po powrocie wszystkie wykonane prace będą wyeksponowane w holu.

 ZADANIA DO WYKONANIA :)

Dodatkowe zadania i karty pracy dostawać Państwo będą na skrzynki pocztowe z  maila grupy: pm13zajaczki@gmail.com

16.03.2020 r. - 20.03.2020 r.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/kwiaty.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/liczymy_do_5.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/motyl.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/polacz_kropki.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/znajdz_intruza_wiosny.pdf

23.03.2020 r. - 27.03.2020 r.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Wiosna_4_latki.docx

30.03.2020 r. "Co robimy wiosną w ogrodzie?"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/1.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/2.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/3.pdf

31.03.2020 r. "Jak zbudowany jest kwiat?"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/31.03.2020.pdf

1.04.2020 r. "Wiosenne kwiaty"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/01.04.2020_r..pdf

2.04.2020 r. "Cebula"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/02.04.2020_r..pdf

3.04.2020 r. "Wiosna na parapecie"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Piatek_03.04.2020_r..pdf

6.04.2020 r. "Wielkanoc"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_06.04.2020_r..pdf

7.04.2020 r. "Wielkanocne jajka"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_07.04.2020_r..pdf

8.04.2020 r. "Koszyczek Wielkanocny"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_08.04.2020_r..pdf

9.04.2020 r. "Wielkanocny stół"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_09.04.2020_r..pdf

10.04.2020 r. "Wielkanocny obrazek"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_10.04.2020_r..pdf

14.04.2020 r. "Wiejska zagroda"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_14.04.2020_r..pdf

15.04.2020 r. "Pisklę"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_15.04.2020_r..pdf

16.04.2020 r. "Kto to taki?"

 /uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_16.04.2020_r..pdf

17.04.2020 r. "Gdzie mieszkam? "

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_17.04.2020_r..pdf

20.04.2020 r. "Zwierzęta afrykańskie" 

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_20.04.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/karta_pracy_zyrafa.pdf

21.04.2020 r. "Zwierzęta afrykańskie - lew"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_21.04.2020_r..pdf

22.04.2020 r. "Zwierzęta afrykańskie - żyrafa" 

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_22.04.2020_r..pdf

23.04.2020 r. "Międzynarodowy dzień książki"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Miedzynarodowy_dzien_ksiazki_23.04.2020_r..pdf

24.04.2020 r. "Jaki to zwierzak?"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_24.04.2020_r..pdf

27.04.2020 r. "Na ratunek Ziemi"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_27.04.2020_r..pdf

28.04.2020 r. "Segregacja śmieci"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_28.04.2020_r..pdf

29.04.2020 r. "Segregacja - Ekozabawy"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_29.04.2020_r..pdf

30.04.2020 r. "Eko - zabawy"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_30.04.2020_r..pdf

2.05.2020 r. „ŚWIĘTO FLAGI”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Dzien_flagi_M.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Karta_pracy_Dzien_Flagi_polacz_flagi.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Karta_pracy_Dzien_Flagi_wyklej_flage_plastelina.pdf

4.05.2020 r. „Samochody”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_04.05.2020_r..pdf

5.05.2020 r. „Płyniemy białą łódką”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_05.05.2020_r..pdf

6.05.2020 r. „Lata nie tylko owad czy ptak, latać mogę i ja”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_06.04.2020_r..pdf

7.05.2020 r. "Lokomotywa"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_07.04.2020_r..pdf

8.05.2020 r. "Gdzie nie spojrzę to coś jedzie, lata, pływa"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_08.04.2020_r..pdf

 

 

 RYTMIKA

Witam wszystkie Dzieci oraz Rodziców i zapraszam do wspólnej zabawy :) Pani Agnieszka

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Jajko__3.doc

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Jajko.mp3

 

Witam serdecznie Czterolatki i Waszych Rodziców
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka

Zapraszam do nauki piosenki "Wiosna"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Wiosna.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Wiosna_z_NE.docx

Wykonajcie zabawę rytmiczno - ruchową https://www.facebook.com/100568981336495/videos/576699009856658/?t=1

Przypomnijcie sobie zabawę pt. "Maszerują przedszkolaki”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Maszeruja_przedszkolaki.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Maszeruja_przedszkolaki.docx

 

Witam :) Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka

Piosenka "Koncert”.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Koncert.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Koncert.docx

Przygotujcie grzechotki: poproście Rodziców , żeby do pudełek po jajku z niespodzianką nasypali trochę ryżu lub kaszy. 

https://www.facebook.com/100568981336495/videos/780998042431094/?t=0

Na koniec zaśpiewajcie i pokażcie Rodzicom zabawę "Mały przedszkolak”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Maly_Przedszkolak.mp3

 

Serdecznie witam :)  Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka

Zapraszam do nauki już trzeciej wiosennej piosenki pt. „Idzie do nas wiosna"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Idzie_do_nas_wiosna.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Idzie_do_nas_wiosna.mp3

Proponuję wykonać do niej akompaniament perkusyjny. Poproście Rodziców o pomoc i skorzystajcie  z niżej zamieszczonego linku. To będą wyjątkowe instrumenty.

https://eduzabawy.com/artykuly/15-domowych-instrumentow-dla-dzieci-ktore-wykonasz-w-domu/?fbclid=IwAR19v3b948YNnFB8DchiHAaSa8xMxk8chKvKUqf3S-H1gPaPun-38sSKlWc

 

Witam dzieci i Waszych Rodziców :) Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka 

Kochane dzieci, zbliża się Dzień Matki, więc proponuję, żebyśmy nauczyli się piosenkę, którą zaśpiewacie swoim Mamusiom. Myślę, że bardzo się ucieszą z takich życzeń. Naucz się śpiewać piosenkę pt. "Chcę pomagać mamie"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Chce_pomagac_mamie.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Chce_pomagac_mamie.mp3

Obejrzyj filmik i wykonaj zawarte w nim ćwiczenia. Pamiętaj, żeby maszerować i podskakiwać na palcach. Śpiewaj razem z panią prowadzącą.

https://www.youtube.com/watch?v=Zg7pCZOtMXo

Zdejmij swoje kapcie i zabaw się tak, jak dziecko na filmiku. Możesz zaprosić do zabawy rodzeństwo albo Rodziców :) https://youtu.be/RuFfzJAURjA

 

Witam dzieci i Waszych Rodziców:)
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam - pani Agnieszka

Utrwal piosenkę dla mamy pt."Chcę pomagać mamie". Wymyśl do niej akompaniament na instrumentach "domowych".

Poćwicz i zatańcz :) Zaproś do zabawy Rodziców i Rodzeństwo. https://youtu.be/q0U1A7ovy3I?t=17

 Powtórz ćwiczenia, które przesłałam w ubiegłych tygodniach.

 

Witam serdecznie Czterolatki i Waszych Rodziców :)
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam - pani Agnieszka

Zapraszam do nauki nowej piosenki. Wcześniej poznaliście piosenkę dla mamy. Dzisiaj nauczycie się piosenki o rodzinie. Oto ona. " Moja rodzina"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Moja_rodzina.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Moja_rodzina.mp3

Poproście teraz Rodziców, żebyście wspólnie obejrzeli bardzo ciekawą audycję muzyczną, przygotowaną przez Filharmonię Śląską. Dowiecie się o rodzajach głosów ludzkich, jakimi śpiewają artyści w operze czy filharmonii. To tekst króciutkiej piosenki (kanonu), którą będą dla Was śpiewać artyści. Możecie spróbować zaśpiewać razem z nimi.

"Przyszła wiosna, nastał maj i kwiatów moc, i marzeń czas. 
Jak piękne są dni, bo dziś wiosny czas, bo dzis wiosny czas."

https://www.youtube.com/watch?v=zSt97EG46TI

 

Witam Przedszkolaki i Waszych Rodziców :)
Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy - pani Agnieszka

Przypomnijcie i utrwalcie piosenki o Mamie i o Rodzinie. Spróbujcie zagrać akompaniament perkusyjny do nich na "domowych instrumentach". 

Teraz poszukajcie trochę miejsca, poproście Rodzeństwo , albo Rodziców i pobawcie się wspólnie:)  https://youtu.be/1kH4Zdyu9zY

Dla wszystkich, których zainteresowała pierwsza część audycji muzycznej o chórze - część druga . https://www.youtube.com/watch?v=qc0torIxg-Y&t=535s

 

Witam Przedszkolaki i Waszych Rodziców :)
Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy - pani Agnieszka

Przypomnijcie i utrwalcie piosenki o Mamie i o Rodzinie. Spróbujcie zagrać akompaniament perkusyjny do nich na "domowych instrumentach". 

Teraz poszukajcie trochę miejsca, poproście Rodzeństwo , albo Rodziców i pobawcie się wspólnie:)  https://youtu.be/1kH4Zdyu9zY

Dla wszystkich, których zainteresowała pierwsza część audycji muzycznej o chórze - część druga . https://www.youtube.com/watch?v=qc0torIxg-Y&t=535s

 

Witam Przedszkolaki i Waszych rodziców :)
Serdecznie pozdrawiam - pani Agnieszka

Z okazji minionego Dnia Dziecka pragnę Wam, drogie Dzieci złożyć najpiękniejsze życzenia z okazji Waszego Święta:) Do nich dołączam piosenkę o dzieciach. Myślę, że będzie się Wam podobała.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Dom_dla_lalek.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Domek_dla_lalek.pdf

Spróbujcie wykonać podane ćwiczenie razem z osobą na filmie. https://youtu.be/GVxHpLsmkjM

 

Witam Przedszkolaki i Waszych Rodziców :)
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam - pani Agnieszka

Proszę powtórzyć piosenkę z ubiegłego tygodnia pt. "Dom dla lalek". Spróbujcie zaśpiewać ją i jednocześnie raz klaszczcie w dłonie, a raz uderzajcie dłońmi w uda. Możecie również rytmicznie zgniatać kartkę z gazety. 

Poniżej zamieszczam ciekawe ćwiczenie rytmiczne - muzogram. Myślę, że chętnie zabawicie się. https://youtu.be/q-3dIEeyDuk

 

Witam Przedszkolaki i Waszych Rodziców :)
Życzę miłej zabawy :) Pozdrawiam - pani Agnieszka

Dzisiaj przesyłam Wam piosenkę o Tacie, bo już niedługo Jego Dzień. Myślę, że będzie to piękny prezent dla Taty i miła niespodzianka. "Wyjątkowy tata".

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Wyjatkowy_tata.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Wyjatkowy_tata.pdf

A teraz zabawa do melodii marynarskiej piosenki. Słowa są poniżej w załączniku. Już niedługo pojedziecie nad morze, więc możecie się miło pobawić.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Zabawa.pdf

https://youtu.be/Fc2HKgNqo7I

JĘZYK ANGIELSKI

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Ester_.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/Easter_2_M.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/catepilar.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/catepillar_song.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/dzikie_zwierzeta.pdf

https://www.youtube.com/results?search_query=wild+animals+sounds

Kochani, dziś piosenka znana Wam, którą można zaśpiewać zawsze, szczególnie mamie i tacie: https://supersimple.com/article/what-does-skidamarink-mean/

 

 

BAWIMY SIĘ RAZEM Z PRZEDSZKOLEM :)

11.05.2020 r. „Kto mieszka na łące?”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_11.05.2020_r..pdf

12.05.2020 r. „Ślimak i gąsienica”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_12.05.2020_r..pdf

13.05.2020 r. „Gimnastyka na łące”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_13.05.2020_r..pdf

14.05.2020 r.  „Biedronka”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_14.05.2020_r..pdf

15.05.2020 r.  „Bal na łące”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_15.05.2020_r..pdf

18.05.2020 r.  „Mój pokój”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_18.05.2020_r..pdf

19.05.2020 r.  „Mój dom”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_19.05.2020_r..pdf

20.05.2020 r.  „Mój dom - ćwiczenia”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_20.05.2020_r..pdf

21.05.2020 r.  „Moja ulica”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_21.05.2020_r..pdf

22.05.2020 r.  „Domy i domki”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_22.05.2020_r..pdf

25.05.2020 r. „Moja rodzina”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_25.05.2020_r..pdf

26.05.2020 r. „Święto Mamy”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_26.05.2020_r..pdf

27.05.2020 r. „Mój Tata”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_27.05.2020_r..pdf

28.05.2020 r. „Rodzinna gimnastyka”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_28.05.2020_r..pdf

29.05.2020 r. „Matematyka z mamą, tatą, siostrą, bratem”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_29.05.2020_r..pdf

1.06.2020 r. "Święto dzieci"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_1.06.2020_r..pdf

2.06.2020 r. „Dzieci na świecie”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_2.06.2020_r..pdf

3.06.2020 r. „Sportowa rodzina”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_3.06.2020_r..pdf

4.06.2020 r. „Prawa dziecka”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_4.06.2020_r..pdf

5.06.2020 r. „Wszystkie dzieci nasze są”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_5.06.2020_r..pdf

8.06.2020 r. „”Zawody - krawcowa”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_8.06.2020_r..pdf

9.06.2020 r. „Wszyscy dla wszystkich”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_09.06.2020.pdf

10.06.2020 r. „Zawody - szewc”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_10.06.2020_r..pdf

12.06.2020 r. „Zawód sportowiec”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_12.06.2020_r..pdf

15.06.2020 r. „”W świecie muzyki - orkiestra"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_15.06.2020_r..pdf

16.06.2020 r. „W świecie muzyki – muzyka klasyczna”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_16.06.2020_r..pdf

17.06.2020 r. „W świecie muzyki - instrumenty”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_17.06.2020_r..pdf

18.06.2020 r. „W świecie muzyki – taniec to jest to”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_18.06.2020_r..pdf

19.06.2020 r. „W świecie muzyki ”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_19.06.2020_r..pdf

22.06.2020 r. – 26.06.2020 r. „To już lato”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/poniedzialek_22.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/wtorek_23.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/sroda_24.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/czwartek_25.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/41/content/piatek_26.06.2020_r..pdf