KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Żabki

żabki
Foto Studio Tomasz Piskorski

 

GODZINY PRACY NAUCZYCIELEK GRUPY  „ŻABKI”

Nauczycielki

Dni tygodnia

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Dominika Błaszczyk Cypel

6:30-11:30

6:30-11:30 (tygodnie parzyste)

11:30-16:30 (tygodnie nieparzyste)

 

Sylwia Sobczak

 

11:30-16:30

11:30-16:30 (tygodnie parzyste)

6:30-11:30 (tygodnie nieparzyste)

 

Mariola Graczyk- pomoc nauczyciela

8:30-16.30

Grupa Żabki pracuje w godzinach: 6:30 – 16:30

Od godziny 6.00 dzieci zbierają się w grupie „Krasnoludki”
Od godziny 16:30-17:00 przechodzą do grupy MOTYLKI

Zajęcia dodatkowe:

Rytmika: poniedziałek
Angielski: wtorek, czwartek

Posiłki:

Śniadanie: 8:30.
Obiad: 12:00
Podwieczorek: 14.40

PRACA DOMOWA :)

Drogie dzieciaki !!!

Wykonajcie pamiętnik, album lub książeczkę, gdzie umieszczać będziecie wszystkie miłe chwile spędzone z rodziną.
Technika i format dowolny. (rysunki, wycinanki, zdjęcia itp)
Prosimy, aby prace wykonywały dzieci.
Po powrocie wszystkie wykonane prace będą wyeksponowane w holu.

 ZADANIA DO WYKONANIA :)

Dodatkowe zadania i karty pracy dostawać Państwo będą na skrzynki pocztowe z  maila grupy: zabki.przedszkolemiejskie13@gmail.com

16.03.2020 r. - 20.03.2020 r.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/krokus.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/liczby.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wiosenny_labirynt.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/zabawy_z_dziecmi.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/zagadki.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/zonkile.docx

23.03.2020 r. - 27.03.2020 r.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/JUZ-WIOSNA-25-27.03.pdf

30.03.2020 r "Wiosenny smok"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_30.03.pdf

31.03.2020 r. "Wiosenne kwiaty"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_03_.03.pdf

1.04.2020 r. "W zdrowym ciele zdrowy duch"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_01.04.pdf

2.04.2020 r. "Wiosenne wierszyki"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_02.02.pdf

3.04.2020 r. "Wiosenna matematyka"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_03.04.pdf

6.04.2020 r. „Wielkanocne zwyczaje”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_06.04.pdf

7.04.2020 r. „Pisanki, kraszanki, jajka malowane”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_07.04.pdf

8.04.2020 r. „Gimnastyka z pluszakiem”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_08.04.pdf

9.04.2020 r. „Eksperymenty z jajkiem”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_09.04.pdf

10.04.2020 r. „Wielkanocne zabawy”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_10.04.pdf

14.04.2020 r. „Woda źródłem życia”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_14.04.2020_r..pdf

15.04.2020 r. „Eksperymenty z wodą”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_15.04.2020_r.pdf

16.04.2020 r. „Zimna woda  siły doda”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_16.04.2020_r..pdf

17.04.2020 r. „Zdrowa woda”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_17.04.2020_r..pdf

20.04.2020 r. „W gospodarstwie”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_20.04.2020_r..pdf

21.04.2020 r. „Brzydkie kaczątko”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_21.04.2020_r..pdf

22.04.2020 r. „Co dają nam zwierzęta?”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_22.04.2020_r..pdf

23.04.2020 r. „Jajka”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_23.04.2020_r..pdf

23.04.2020 r. "Międzynarodowy dzień książki"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Miedzynarodowy_dzien_ksiazki_23.04.2020_r..pdf

24.04.2020 r. „W gospodarstwie wiejskim”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_24.04.2020_r..pdf

27.04.2020 r. „Zabawy z literą F, f”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_27.04.2020_r..pdf

28.04.2020 r. „Jestem Polakiem”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_28.04.2020_r..pdf

29.04.2020 r. „Majowe Święta Narodowe”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_29.04.2020_r..pdf

30.04.2020 r. „Jesteśmy Polką i Polakiem”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_30.04.2020_r..pdf

2.05.2020 r. „ŚWIĘTO FLAGI”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Dzien_flagi_S.pdf

04.05.2020 r. „Dzień Strażaka”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_04.05.2020_r..pptx

05.05.2020 r. „Dbamy o naszą planetę”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_05.05.2020r..pdf

06.05.2020 r. „Planeta ziemia w twoich rękach”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_06.05.2020_r..pdf

07.05.2020 r. „Błękitna planeta”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_07.05.2020_r..pdf

08.05.2020 r. „Strażnicy czystej planety”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_08.05.2020_r..pdf

 

 

 RYTMIKA

Witam wszystkie Dzieci oraz Rodziców i zapraszam do wspólnej zabawy :) Pani Agnieszka

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wielkanocna_piosenka.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wielkanocna_piosenka.mp3

 

Witam serdecznie Pięciolatki i Waszych Rodziców
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka

Zapraszam do nauki wiosennej piosenki pt " Wiosna w ogrodzie"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wiosna_w_ogrodzie.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wiosna.docx

Zabaw się z Rodzicem lub Rodzeństwem. Przygotuj 4 plastikowe lub papierowe kubeczki.

https://www.facebook.com/100568981336495/videos/2407691525997129/?t=0

A teraz małe przypomnienie :)  Zatańczcie "Taniec ZYGZAK" https://youtu.be/xm93WFJ7bNs

 

Witam :) Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka

Nauczcie się dzisiaj piosenki pt. "Tęcza nad łąką".

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Tecza_nad_laka.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Tecza_nad_laka.docx

Zabawa podana w poniższym linku pozwoli Wam utrwalić prawą i lewą rękę oraz rozwinie Waszą uwagę i poczucie rytmu :)

https://www.facebook.com/100568981336495/videos/2410006969099905/?t=0

Przypomnijcie sobie zabawę "Maszerują przedszkolaki". 

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Maszeruja_przedszkolaki.mp3

 

Serdecznie witam :)  Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka

Zapraszam do nauki już trzeciej wiosennej piosenki pt. „Rowerowa piosenka"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Rowerowa_piosenka.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Rowerowa_piosenka.mp3

Proponuję wykonać do niej akompaniament perkusyjny. Poproście Rodziców o pomoc i skorzystajcie  z niżej zamieszczonego linku. To będą wyjątkowe instrumenty.

https://eduzabawy.com/artykuly/15-domowych-instrumentow-dla-dzieci-ktore-wykonasz-w-domu/?fbclid=IwAR19v3b948YNnFB8DchiHAaSa8xMxk8chKvKUqf3S-H1gPaPun-38sSKlWc

Ponieważ już tyle czasu jesteśmy zmuszeni do przebywania w domu, proponuję Wam trochę ruchu. Myślę, że ten układ spodoba się Wam :) 

https://youtu.be/FP0wgVhUC9w

 

Witam dzieci i Waszych Rodziców : ) Pozdrawiam i życzę miłej zabawy - pani Agnieszka 

Ponieważ zbliża się Dzień Matki, proponuję już zacząć uczyć się piosenkę na to Święto. Myślę, że Wasze Mamy ucieszą się, gdy do życzeń i laurki dołączycie śpiew. Naucz się piosenkę pt. "Wiosenny spacer"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wiosenny_spacer.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wiosenny_spacer.mp3

Narysuj na kartkach podane na filmie schematy (w razie trudności poproś o pomoc kogoś starszego) i wykonaj ćwiczenie muzyczno - rytmiczne (muzogram). https://youtu.be/p_gbrA3M8n0

Powtórz taniec, który wysłałam w ubiegłym tygodni:) https://youtu.be/FP0wgVhUC9w

 

Witam dzieci i Waszych Rodziców:)
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam - pani Agnieszka

Utrwal piosenkę dla mamy pt."Wiosenny spacer". Wymyśl do niej akompaniament na instrumentach "domowych".

Poćwicz i zatańcz :) Zaproś do zabawy Rodziców i Rodzeństwo. https://youtu.be/q0U1A7ovy3I?t=17

Powtórz ćwiczenia, które przesłałam w ubiegłych tygodniach.

 

Witam serdecznie Pięciolatki i Waszych Rodziców :)
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam - pani Agnieszka

Zapraszam do nauki nowej piosenki. Wcześniej poznaliście piosenkę dla mamy. Dzisiaj nauczycie się piosenki o rodzinie. Oto ona. " Moja rodzinka"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Moja_rodzinka.docx

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Moja_rodzinka.mp3

Poproście teraz Rodziców, żebyście wspólnie obejrzeli bardzo ciekawą audycję muzyczną, przygotowaną przez Filharmonię Śląską. Dowiecie się o rodzajach głosów ludzkich jakimi śpiewają artyści w operze czy filharmonii. To tekst króciutkiej piosenki (kanonu), którą będą dla Was śpiewać artyści. Możecie spróbować zaśpiewać razem z nimi.

"Przyszła wiosna, nastał maj i kwiatów moc, i marzeń czas.
Jak piękne są dni, bo dziś wiosny czas, bo dziś wiosny czas."

https://www.youtube.com/watch?v=zSt97EG46TI

 

Witam Przedszkolaki i Waszych Rodziców :)
Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy - pani Agnieszka

Przypomnijcie i utrwalcie piosenki o Mamie i o Rodzinie. Spróbujcie zagrać akompaniament perkusyjny do nich na "domowych instrumentach". 

Teraz poszukajcie trochę miejsca, poproście Rodzeństwo , albo Rodziców i pobawcie się wspólnie:)  https://youtu.be/1kH4Zdyu9zY

Dla wszystkich, których zainteresowała pierwsza część audycji muzycznej o chórze - część druga . https://www.youtube.com/watch?v=qc0torIxg-Y&t=535s

 

Witam Przedszkolaki i Waszych rodziców :)
Serdecznie pozdrawiam - pani Agnieszka

Z okazji minionego Dnia Dziecka pragnę Wam, drogie Dzieci złożyć najpiękniejsze życzenia z okazji Waszego Święta:) Do nich dołączam piosenkę o prawach dziecka. Myślę, że będzie się Wam podobała.

https://youtu.be/Mudintn3BM4

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Piosenka_o_prawach_dxiecka.pdf

Spróbujcie skoordynować swoje ruchy klaszcząc i tupiąc do rytmu. To wcale nie jest takie łatwe :) https://youtu.be/Bb56fQ9WrWM

 

Witam Przedszkolaki i Waszych Rodziców :)
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam - pani Agnieszka

Proszę powtórzyć piosenkę z ubiegłego tygodnia pt. "Piosenka o prawach dziecka". Spróbujcie zaśpiewać ją i jednocześnie raz klaszczcie w dłonie, a raz uderzajcie dłońmi w uda. Możecie również rytmicznie zgniatać kartkę z gazety. 

Poniżej zamieszczam ciekawe ćwiczenie rytmiczne. Myślę, że chętnie zabawicie się z rodzeństwem lub rodzicami. https://youtu.be/nNlRc_1E794

 

Witam Przedszkolaki i Waszych Rodziców :)
Życzę miłej zabawy :) Pozdrawiam - pani Agnieszka

Dzisiaj przesyłam Wam piosenkę o Tacie, bo już niedługo Jego Dzień. Myślę, że będzie to piękny prezent dla Taty i miła niespodzianka." Dobrze z tatą iść".

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wyjatkowy_tata.mp3

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wyjatkowy_tata.pdf

A teraz zabawa do melodii marynarskiej piosenki. Słowa są poniżej w załączniku. Już niedługo pojedziecie nad morze, więc możecie się miło pobawić.

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Zabawa.pdf

https://youtu.be/Fc2HKgNqo7I

JĘZYK ANGIELSKI

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Easter_is_coming_.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Easter_2_S.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/catepilar.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/catepillar_song.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/dzikie_zwierzeta.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=14LDUtA7G84

Kochani, dziś piosenka znana Wam, którą można zaśpiewać zawsze, szczególnie mamie i tacie: https://supersimple.com/article/what-does-skidamarink-mean/

 

 

BAWIMY SIĘ RAZEM Z PRZEDSZKOLEM :)

11.05.2020 r. „Poznajemy zawody - krawcowa”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_11.05.2020_r..pdf

12.05.2020 r. „Wszyscy dla wszystkich”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_12.05.2020_r..pdf

13.05.2020 r. „Poznajemy zawody - szewc”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_13.05.2020_r..pdf

14.05.2020 r. „Poznajemy zawody - kierowca”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_14.05.2020.pdf

15.05.2020 r. „Poznajemy zawody - sportowiec ”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_15.05.2020.pdf

18.05.2020 r. – 22.05.2020 r. „Zwierzęta na łące”

Poniedziałek - Drogi detektywie poszukaj na łące pomarańczowego motyla:).
Wtorek - Drogi detektywie poszukaj dziś bociana:).
Środa - Drogi detektywie dziś spróbuj na łące znaleźć zieloną żabkę:).
Czwartek - Drogi detektywie spróbuj dziś znaleźć chrząszcza grającego na skrzypcach.
Piątek. Drogi detektywie dziś spróbuj znaleźć najpierw pszczołę a następnie zająca szaraka

https://view.genial.ly/5ebcfe689d821b0d1e7744ff/interactive-image-interactive-image

25.05.2020 r. „R – jak Rodzina”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/25.05_-_poniedzialek.pdf

26.05.2020 r. „Święto Mamy”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/26.05_-_wtorek.pdf

27.05.2020 r. „Zabawy z rodzicami”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/27.05_-_sroda.pdf

28.05.2020 r. „Mama i tata”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/28.05_-_czwartek.pdf

29.05.2020 r. „Rodzina to jest siła”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/29.05_-_piatek.pdf

1.06.2020 r. "Święto dzieci"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_1.06.2020_r._Z.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_2.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_3.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_4.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_5.06.2020_r..pdf

8.06.2020 r. - 12.06.2020 r. "Zwierzęta Afryki"

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Poniedzialek_8.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wtorek_9.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Sroda_10.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Piatek_12.06.2020_r..pdf

15.06.2020 r. - 19.06.2020 r. „Czym podróżujemy?

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Poniedzialek_15.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Wtorek_16.06.2020_r._.pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/Sroda_17.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_18.06.2020_r..pdf

22.06.2020 r. – 26.06.2020 r. „Wakacje”

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/poniedzialek_22.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/wtorek_23.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/sroda_24.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/czwartek_25.06.2020_r..pdf

/uploads/5ee9ef3bee5e4/pages/15/content/piatek_26.06.2020_r..pdf